Gastronomia

Fast food w odwrocie
Nawet globalne sieci fast food wprowadzają do oferty zdrowe produkty, które Polacy kupują coraz chętniej - mówi Aleksandra Urbańska, Dr...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Azja buduje od podstaw
W ubiegłym roku Asia to Go musiała zerwać współpracę z nielojalnymi franczyzobiorcami. Kto ich zastąpi?
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Restauracja prosto z rusztu
Franczyzobiorcy mogą wybrać jeden z konceptów Baalbek Orient Grill. Inwestycja w każdy przekracza 100 tys. zł.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Logo McDonald’s znika z Australii
Fast food nie rezygnuje jednak z podboju Antypodów.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Wrzątek wspiera mrożonki
Kawa w ofercie punktów Loveyo łagodzi spadki sprzedaży mrożonych jogurtów w miesiącach zimowych.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Zaloguj się i zjedz
Mr Hamburger wprowadza do barów szybkiej obsługi nową linię dań oraz dostęp do WiFi.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Fiero! Pizza wychodzi poza Łódź
Promocje okazują się jedynym skutecznym orężem pizzerii w walce o klienta.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Chłodna kalkulacja
Galerie handlowe blokują rozwój formatu wysp lodowych Bonano.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Pierogi z Himalajów
Pierogarnia Himalaya momo z powodzeniem działa na warszawskiej Pradze. Czy tybetańskie menu sprawdzi się w innych miastach?
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Sphinx kończy w dziesiątkę
Sieć restauracji liczy na przedsiębiorców z miast, gdzie Sphinx jeszcze nie dotarł.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Skandal z kawą w tle
W Wielkiej Brytanii Starbucks popadł w niełaskę klientów. Okazało się, że unika płacenia podatków.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Alternatywa dla świątecznego obżarstwa
Dr Bardadyn Salad uruchomił pod koniec roku dwa nowe bary w podwarszawskich centrach handlowych.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Wegetarianie tylko w metropoliach
Restauracje Green Way powstają w dużych miastach, bo tam jest największy popyt na bezmięsne menu.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Moda na bistro
Jak grzyby po deszczu powstają lokale z tanim alkoholem i przekąskami. Pijalnia Wódki i Piwa jako jedna z nielicznych oferuje bistro na licencji.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Trzecia setka przekroczona
McDonald’s ma już w Polsce ponad 300 restauracji. Na początku grudnia sieć oddała w zarządzanie franczyzobiorców 11 swoich lokali.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Sfinks i Eurocash łączą siły
Lider spożywczej franczyzy będzie dostarczać produkty do Sphinxa, Wooka i Chłopskiego Jadła. Co to oznacza dla franczyzobiorców tych sieci?
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Marka przeważyła szalę
Multifranczyzobiorcy uruchomili w Łodzi już 3. pizzerię Da Grasso. Do sieci przekonała ich rozpoznawalność marki.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Bachleda-Curuś-Franczyza
Góralska rodzina niedawno została franczyzobiorcą Orbisu. Wcześniej Bachledowie sprowadzili do Polski gastronomiczną markę Auntie Anne’s.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Trzynasty nie znaczy pechowy
Po uruchomieniu przez franczyzodawcę 12 barów z mrożonymi jogurtami Feel the Chill rozpoczyna poszukiwania partnerów.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Lody z wyspy lub kawiarni
Franczyzobiorcy Carte d’Or Cafe, w zależności od środków jakimi dysponują, mogą wybrać jeden z trzech formatów lodziarni.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJFeatured franchises

Franchise name
Master licenses

Franchise name
Master licenses