Gastronomia

Blikle już nie zarządza Blikle
Łukasz Blikle zaczynał rządy w rodzinnych cukierniach od cięć w zatrudnieniu. Niedawno dokończył dzieła, zwalniając samego siebie.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Menu dietetyczne w siłowni
Bary z dietetycznym jedzeniem Dr Bardadyn mogą powstawać w gabinetach kosmetycznych i fitness klubach.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Logo Dominium Pizzy zeskanowane
Sieć pizzerii umożliwiła swoim klientom korzystanie z rabatów za pomocą nowej aplikacji internetowej.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Express znaczy taniej
Greco stawia na restauracje w formacie express. Franczyzodawca pomaga partnerom pozyskać kapitał na ich uruchomienie.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Biznesmen odrabia pracę domową
O zarządzaniu firmą i wykorzystaniu w tym nauczycielskiego doświadczenia opowiada Dorota Cacek, wiceprezes zarządu Sfinks Polska.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Puby z Irlandii, koncept z Ameryki
Restauracje Bennigan’s rozpoczynają szturm na Europę. Polska idzie na pierwszy ogień.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Apetyt na fast food
W ciągu trzech lat Subway chce potroić liczbę restauracji w Polsce. Każdy z franczyzobiorców zainwestuje co najmniej 100 tys. dolarów.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Tani biznes pod chmurką
Mobilne stoisko do sprzedaży deserów lodowych ICE’N’GO! najlepiej sprawdza się w miejscach odwiedzanych przez turystów.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Prawo każe liczyć kalorie
Choć ustawa nakazująca informowanie klientów w USA o zawartości kalorii poszczególnych dań jeszcze nie weszła w życie, McDonald’s celowo...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Klient dba o linię
Yogen Früz wkrótce otworzy swój drugi punkt franczyzowy. Mrożone jogurty polubiły głównie kobiety.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Czy Canappka wygryzie Subway’a?
Polska sieć barów kanapkowych ma pięć lokali własnych. Na Targach Franczyza 2012 chce spotkać swojego pierwszego franczyzobiorcę.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Warszawa jak Rzym
W stolicy powstała już trzecia Trattoria Rucola. Restauracje serwujące włoskie specjały chcą przyciągnąć przede wszystkim całe rodziny.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Wegetarianizm na licencji
McDonald’s, śladem Subway’a, otwiera w Indiach fast food dla wegetarian. W Polsce działa kilka sieci oferujących bezmięsne menu, bo popyt...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Z budowlanki za bufet
Brak doświadczenia w branży nie był przeszkodą w otwarciu kawiarni dla franczyzobiorcy Columbus Coffee ze Szczecina.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Sfinks tęskni za zyskiem
Sylwester Cacek kontynuuje zmiany w sieci, ale wciąż dokłada do interesu.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
W tym kraju nie lubią fast foodów
Podczas gdy w Polsce przy autostradzie A1 powstają dwie nowe restauracje McDonald’s, sieć wycofuje się z kraju Ameryki Płd.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Subway tylko dla wegetarian
W Indiach powstanie pierwsza restauracja, w której serwowane będą wyłącznie kanapki bezmięsne.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Mazowsze na celowniku
Bary szybkiej obsługi MacJack chcą do końca roku pozyskać 10 franczyzobiorców z centralnej Polski.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Zdrowy fast food Polskiego Jadła
Nowy inwestor sieci, Krzysztof Moska, chce stworzyć koncept na miarę McDonald’s. Czy schabowy pozostanie w menu?
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Kryzys nas nie dotyczy
Skuteczna sprzedaż franczyzy jest możliwa tylko wtedy, gdy zasady konceptu sieciowego są zrozumiałe - mówi Dario Rabboni, franczyzodawca...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJFeatured franchises

Franchise name
Master licenses

Franchise name
Master licenses