Gastronomia

Kryzys gastronomii niestraszny
Tak przynajmniej twierdzą właściciele Fiero! Pizza otwierając kolejne pizzerie.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Amerykańska pizzeria włącza drugi bieg
W 2013 roku Domino’s Pizza otworzy swoją pierwszą restaurację we franczyzie. To szybciej niż planowano.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Telepizza dotrzyma słowa
Dyrektor polskiego oddziału Telepizzy twierdzi, że plan otwarcia siedmiu nowych lokali w tym roku jest realny.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Piłkarski czerwiec w Piwiarniach Warki
O planowanych wzrostach sprzedaży opowiada Tomasz Klujew, kierownik ds. rozwoju lokali wizerunkowych Grupy Żywiec.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Biesiada przy kwasie
Biesiadowo to już nie tylko pizzerie. Franczyzodawca pizzerii zajął się dystrybucją kwasu chlebowego.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
McDonald’s sprzedaje więcej, ale poniżej oczekiwań
Władze sieci przekonują: nie ma powodu do obaw.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
A.Blikle weryfikuje plany
Warszawskie cukiernie, zamiast produktów premium, dostaną kanapki.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Zdążyli przed pierwszym gwizdkiem
Sphinx otwiera dziś dwa nowe lokale – w Kutnie i Starogardzie Gdańskim. W restauracjach pojawi się nowe menu.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Pizzeria vs. pub
Telepizza próbuje przekonać klientów do kibicowania piłkarzom w jej lokalach.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Wojna na promocje
Dzień Dziecka, Dzień Matki, EURO 2012, noc restauracji - każdy powód jest dobry do promowania gastronomii i własnego lokalu.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Szejk na diecie
Dr Bardadyn zamierza uruchomić sieć barów koktajlowych w krajach arabskich.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Dziurawa sieć załatana
Nordsee, niemiecka sieć restauracji serwująca dania rybne, drugi raz próbuje zdobyć polski rynek. Czy tym razem się uda?
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
KFC po polsku
Western Chicken, polski fast food serwujący kurczaka w panierce, otworzy w Dzień Dziecka trzy lokale.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Aroma Espresso Bar ma pierwszego franczyzobiorcę
Międzynarodowa marka zadomawia się nad Wisłą. Partnerska kawiarnia w Warszawie będzie otwarta w grudniu.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Spaghetti a’la franczyza
Pomysłem na włoską restaurację chcą się podzielić właściciele Trattorii Rucola. Dwa lokale już działają w stolicy.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
O biznesie i sporcie przy piwie
Franczyzobiorca Piwiarni Warki powiększa swój lokal w Warszawie. Z remontem zdąży przed EURO.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Chłopskie Jadło w wersji all inclusive
Spółka Sfinks chce podkręcić wyniki swojej sieci poprzez zmianę wystroju lokali.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Multifood w promocji
Sieć restauracji z jedzeniem na wagę obniża opłatę licencyjną i zapowiada debiut nowego konceptu opartego na zdrowej żywności.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Próba generalna Leśnego Runa
Majówka była ostatnim sprawdzianem przed EURO 2012. Oby bardziej udanym niż giełdowy debiut, kiedy akcje spółki straciły prawie połowę...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Złote łuki, skośne oczy
McDonald’s rusza na wschód. Chce podbić Rosję i Chiny, gdzie franczyza jeszcze nie zagościła na dobre.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJFeatured franchises

Franchise name
Master licenses

Franchise name
Master licenses