Steiku Haoss

INFORMACJE O SYSTEMIE FRANCZYZOWYM

Min. kwota inwestycji 0

Steiku Haoss to elegancka, koncepcyjna restauracja stworzona przez rodzinę Cima, pochodzącą z krajów bałtyckich. Położona w samym sercu Rygi steakownia jest prowadzona przez dwa pokolenia tejże rodziny i szczyci się najwyższej klasy kuchnią i wyjątkową obsługą. W ciągu 25 lat działalności marka Steiku Haossa doskonaliła wiedzę na temat najwyższej jakości steków, które dziś zasługują na opinię  "prawdopodobnie najlepszych steków w mieście"...

Posiadająca już trzy restauracje w Rydze Steiku Haoss jest częścią wiodącej na rynku sieci restauracji Cantus Group. Założona w 1992 roku Grupa Cantus to skupia kilka brandów restauracyjnych i  gastronomicznych, które stawiają na nagradzaną kuchnię i wyjątkową obsługę. Dzięki ponad 25-letniemu doświadczeniu w dziedzinie gościnności nieustannie wprowadzamy innowacje i wyprzedzamy trendy kulinarne, oferując najlepszą jakość, wzornictwo i smaki. 

Restauracje Grupy Cantus, w tym Steiku Haoss, Muusu i Muusu Terase, wyróżniają się charakterem i stylem, ale łączą je wartości rodzinne, zamiłowanie do gościnności i zespół, który zwraca uwagę na szczegóły i sprawia, że jedzenie jest naprawdę wyjątkowe, serwując dania z całego świata.

JEDNOSTKI WŁASNE

Wielomarkowa sieć restauracji w Rydze na Łotwie, w tym 3 restauracje Steiku Haoss.

Steiku Haoss

INFORMACJE DLA FRANCZYZOBIORCY

Steiku Haoss daje franczyzobiorcom wiedzę, narzędzia i szkolenia, aby mogli z powodzeniem prowadzić i rozwijać firmę. Zespół wsparcia franczyzowego udziela fachowych porad i opiekuje się franczyzobiorcami przez cały okres wspólpracy.

Steiku Haoss oferuje obszerny zakres wsparcia i doradztwa w następujących obszarach (ale nie tylko):

  • analiza lokalizacyjna i budowlana,
  • projektowanie restauracji we współpracy z lokalnymi architektami i dostawcami,
  • standardy marki i opakowania,
  • podręcznik standardowych procedur operacyjnych, w tym norm, procesów, receptur, wytycznych marketingowych,
  • rejestracja znaku towarowego,
  • zakup sprzętu,
  • polityka żywnościowa i polityka bezpieczeństwa,
  • plany biznesowe i finansowe,
  • modelowanie i prognozowanie,
  • rekrutacja i szkolenia,
  • definicja i ustanowienie łańcucha dostaw,
  • tworzenie i projektowanie menu,
  • ciągłe doskonalenie systemu.

Obszary te składają się na wsparcie na różnych etapach, takich jak budowa, projektowanie, procedury operacyjne, rekrutacja i otwarcie restauracji.  

Wsparcie marketingowe

Zespół wsparcia franczyzowego zapewnia franczyzobiorcom stałą pomoc w opracowaniu strategii marketingowej i przełożeniu jej na plany działania. 

Są to elementy, które są zawarte w pakiecie wsparcia marketingowego:

  • katalog znaków marki i style-book,
  • strategia marketingowa,
  • roczny plan marketingowy,
  • zabezpieczenie sprzedaży i marketingu w restauracji, w tym karty menu i materiały promocyjne,
  • strategia marketingu cyfrowego, w tym wytyczne dotyczące stron internetowych i mediów społecznościowych,
  • wytyczne do CRM,
  • szkolenia z zakresu sprzedaży i marketingu.

PRZEWIDYWANA SUMA INWESTYCJI

  • opłata franczyzowa zaczyna się od 25 tys. euro za pojedynczą restaurację,
  • łączna wartość inwestycji zaczyna się od 200 tys. euro,
  • 6 proc. opłaty franczyzowej od miesięcznej sprzedaży netto,
  • możliwość zakupu master franczyzy na obszar całej Polski.

PODSTAWOWE WYMAGANIA SIECI

Poszukujemy ambitnych i zmotywowanych do działania franczyzobiorców, którzy wykorzystają nasze źródła przychodów i rozwiną się w nowych regionach. Aby zostać franczyzobiorcą restauracji i stekowni Steiku Haoss, należy przedstawić szczegółową strategię i plan dla konkretnego regionu lub terytorium. 

Niezbędna jest również odpowiednia lokalizacja. Franczyzobiorca powinien mieć dostęp do atrakcyjnej lokalizacji przy tętniącym życiem deptaku, w centrum handlowym lub biznesowym. Optymalna powierzchnia użytkowa to od 350 do 550 mkw. Idealnym miejscem dla restauracji jest narożny budynek, z otwartym planem piętra i dużymi oknami. Oprócz koncepcji strategicznej, istnieje szereg cech, które franczyzobiorca musi posiadać, aby dołączyć do sieci Steiku Haoss:

Zaplecze

  • znajomość lokalnej kultury i zwyczajów,
  • doświadczenie z zakresu marketingu i rozwoju biznesu,
  • doświadczenie w zakresie kontroli finansowej i kosztowej.

Zalety

  • utworzona sieć partnerów lokalnych,
  • dostęp do silnego zespołu zarządzającego.

Podejście

  • silna identyfikacja z koncepcją Steiku Haoss,
  • gotowość do samodzielnej pracy, ale jednocześnie do bycia częścią większego systemu,
  • praktyczne podejście do zdobywania wiedzy i umiejętności.

Cechy osobowościowe 

  • pozytywne przywództwo,
  • zorientowanie na pracę zespołową,
  • wizjonerskie i przedsiębiorcze myślenie w celu odblokowania potencjału zarobkowego Steiku Haoss,
  • doskonałe umiejętności komunikacyjne do przekazywania wartości Steiku Haoss.

INFORMACJE O FRANCZYZODAWCY

Sia Cantus

Pin iconMeistaru street 25, Rīga, Latvia, LV - 1050 Website icon http://www.steikuhaoss.lv

Find out more

Wypełnij poniższy formularz kontaktowy, jeżeli chcesz uzyskać więcej informacji. Informacje zawarte w formularzu zostaną przekazane bezpośrednio do Steiku Haoss.
Phone
Email

Administratorem danych osobowych jest firma Sia Cantus (Meistaru street 25, Rīga, Latvia, LV - 1050). Państwa dane osobowe będą przetwarzane w celu przedstawienia szczegółów dotyczących systemu franczyzowego Steiku Haoss oraz nawiązania współpracy. Podanie danych jest dobrowolne, ale niezbędne do realizacji powyższych celów. Szczegółowe informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych dostępne są w polityce prywatności na stronie steikuhaoss.lv.

Featured franchises

The information contained in the catalog comes from the creators of the systems and is presented in order to familiarize the principles of cooperation with each of the companies. Before signing the agreement, each candidate for a franchisee or partner should check the attractiveness of the offer and the credibility of the information provided by the creator of the system. The publisher is not responsible for damages resulting from the performance or omission of specific legal actions by the user on their own behalf or on behalf of someone else, even if the user was guided in any way by the information contained in the franchise catalog when making the decision.

The editorial office reserves the right to verify the list of systems and information contained in the catalog. In case of receiving information that the presented data is false or out of date, please contact the editorial office .

PROFIT system sp. z o. o., publisher of the Franchising.pl portal, informs that it does not collect or process information sent via the contact form. All information entered in the survey is sent as an email to the system organizer listed in the franchise catalog. The entity receiving the information sent will use it to provide information on the submitted inquiry. Sending any of your personal data is voluntary, and the entity responsible for collecting and processing any personal data is the system organizer receiving the contact form.