Le Pain Quotidien

INFORMACJE O SYSTEMIE FRANCZYZOWYM

Min. kwota inwestycji 0

"Le Pain Quotidieni” to renomowana grupa piekarniczo-restauracyjna założona w 1990 roku przez Alaina Coumonta w Brukseli, w Belgii.

Poszukujemy partnerów do otwarcia pierwszego flagowego sklepu w topowej lokalizacji, który zostanie poszerzony o franczyzę obejmującą wiele jednostek. 

Le Pain Quotidien, po francusku „chleb powszedni”.

W ciągu ostatnich trzech dekad Le Pain Quotidien rozrosła się do ponad 250 lokalizacji w ponad 27 krajach na pięciu kontynentach. 

 

JEDNOSTKI WŁASNE

JEDNOSTKI FRANCZYZOWE

212

W 2024 r. podpisaliśmy umowy z 9 nowymi krajami na ponad 150 nowych restauracji, które zostaną otwarte w nadchodzącym roku . W tym roku podpisujemy umowy w Czechach, Austrii, Rumunii i na Węgrzech. Austrii, Rumunii i na Węgrzech.

 

INFORMACJE DLA FRANCZYZOBIORCY

Franczyzobiorca przed otwarciem lokalu ma zapewnione:

  • Analiza rynku, proces prawny i due diligence;
  • Planowanie strategiczne, modelowanie biznesowe, budżet;
  • Zarządzanie ryzykiem i dostosowanie procesów;
  • Konfiguracja łańcucha dostaw, logistyki i zakładu produkcyjnego;
  • Wizyta rozpoznawcza w Belgii;
  • Wsparcie w zakresie projektowania i aranżacji piekarni.

Podczas otwarcia placówki:

  • Wizyty w terenie;
  • Wdrożenie i szkolenie związane z pełnioną funkcją;
  • Wsparcie w zakresie jakości i standardów marki;
  • Wsparcie w codziennym zarządzaniu;
  • Wsparcie operacyjne.

Po otwarciu biznesu:

  • Wsparcie i nadzór nad standardami marki;
  • Kwartalny przegląd wyników;
  • Wsparcie rozwoju rynku;
  • Coaching.

PRZEWIDYWANA SUMA INWESTYCJI

W zależności od partnera i umowy:

Master franczyza:
>750 000 EUR (w tym opłata za umowę master franczyzy, opłata za otwarcie pierwszego sklepu i koszt otwarcia restauracji dla jednej lokalizacji i przygotowania produkcji)

Multi-Unit:
250- 500 000 EUR (w tym opłata za otwarcie pierwszego sklepu i koszt otwarcia restauracji dla każdej restauracji)

PODSTAWOWE WYMAGANIA SIECI

Poszukujemy zaangażowanych partnerów do rozwoju naszej marki, niezależnie od tego, czy jest to
nowy kraj, region w ramach istniejącego rynku lub pojedyncza piekarnia.

Nasi odnoszący sukcesy partnerzy franczyzowi zazwyczaj posiadają:

  • Doświadczenie w branży F&B
  • Kapitał na inwestycję
  • Są gotowi na długoterminowe zaangażowanie
  • Cechuje ich:  zamiłowanie do jakości, towarzyskość, prostota i autentyczność

INFORMACJE O FRANCZYZODAWCY

Le Pain Quotidien

Pin iconAvenue du Port 86C Unit 103B, 1000 Bruksela Website icon https://www.lepainquotidien.com/be/nl/become-a-partner/

Find out more

Wypełnij poniższy formularz kontaktowy, jeżeli chcesz uzyskać więcej informacji. Informacje zawarte w formularzu zostaną przekazane bezpośrednio do Le Pain Quotidien.
Phone
Email

Administratorem danych osobowych jest firma Le Pain Quotidien (Avenue du Port 86C Unit 103B, 1000 Bruksela). Państwa dane osobowe będą przetwarzane w celu przedstawienia szczegółów dotyczących systemu franczyzowego Le Pain Quotidien oraz nawiązania współpracy. Podanie danych jest dobrowolne, ale niezbędne do realizacji powyższych celów. Szczegółowe informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych dostępne są w polityce prywatności na stronie lepainquotidien.com.

Featured franchises

The information contained in the catalog comes from the creators of the systems and is presented in order to familiarize the principles of cooperation with each of the companies. Before signing the agreement, each candidate for a franchisee or partner should check the attractiveness of the offer and the credibility of the information provided by the creator of the system. The publisher is not responsible for damages resulting from the performance or omission of specific legal actions by the user on their own behalf or on behalf of someone else, even if the user was guided in any way by the information contained in the franchise catalog when making the decision.

The editorial office reserves the right to verify the list of systems and information contained in the catalog. In case of receiving information that the presented data is false or out of date, please contact the editorial office .

PROFIT system sp. z o. o., publisher of the Franchising.pl portal, informs that it does not collect or process information sent via the contact form. All information entered in the survey is sent as an email to the system organizer listed in the franchise catalog. The entity receiving the information sent will use it to provide information on the submitted inquiry. Sending any of your personal data is voluntary, and the entity responsible for collecting and processing any personal data is the system organizer receiving the contact form.