Magda Gessler: Restauracja w sosie własnym

Young Engineers fit for a Prince
00:00
03:42

Prowadzenie kilku restauracji to dobry biznes?
Oczywiście, że tak. Nie wolno jednak podchodzić do restauracji czysto materialistycznie. W przypadku każdego gościa pracuje się inaczej, trzeba czuć jego potrzeby. Widząc osobę, potrafię powiedzieć, na co miałby ktoś apetyt, kto je mięso, a kto nie. Wydaje mi się to naprawdę bardzo pasjonujące. Poza tym dobrze gotuję i ciągle jestem głodna. Wtedy marząc o jedzeniu, tworzę nowe dania. Nie udaję, że jem, bo lubię jeść. Zwiedzam cały świat, odwiedzam najlepsze restauracje po to, by poznać i zrozumieć kuchnię danego regionu. To dla mnie największa przyjemność, wręcz pasja. Do załatwiania spraw biznesowych zatrudniam dobrego menedżera, który dba m.in. o różne warunki umów.

Fragment wywiadu opublikowanego w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING nr 9/2007